Lorentea Blog zo krijg je een  strak lichaam

ZO KRIJG JE EEN STRAK LICHAAM!

Natuurlijk wil iedereen een strakke buik en sterke buikspieren. Het liefst willen we daar geen moeite voor doen. Tijd vrijmaken om regelmatig te sporten, dat is al moeilijk genoeg. We hebben allemaal tegenwoordig een drukke agenda. Ook alleen een streng dieet volgen is niet voldoende om een strak lichaam te krijgen.

Tips voor een voor strakke lichaam:

1. Ga vaker wandelen
Lopen is gezond, lekker een ommetje maken, hoe heerlijk is dat? Even uitwaaien, dat helpt ook tegen stressvolle situaties. Ieder dag een half uur lopen kan wonderen verrichten. Je verbrandt calorieën. Hoeveel, dat hangt onder andere af van je gewicht, leeftijd, geslacht en hoe actief je bent. Vermijd de bus, ga naar het strand voor een heerlijke wandelingetje. Plan een shopsessie. Ja je leest het goed, zo ben je intensief bezig en verbrand je daardoor ook veel calorieën.

2. Drink genoeg water
In een ander blog van mij heb ik jullie al uitgelegd hoe belangrijk voldoende water drinken is. Water is goed voor zowel je huid als je lichaam. Koffie, thee, water bevat geen calorieën en zijn perfecte dorstlessers. Water kan voor vele al heel gauw saai zijn. Maar dat hoeft niet; doe er wat citroen bij, of gember met mint en citroengras, of met komkommer. Je kan het zo gek niet verzinnen hoe je tegenwoordig water drinken lekker kan maken. Voor een heerlijke kruiden infuse hoef je niet ver te zoeken!

3. Zorg voor een goed ontbijt
Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, hierdoor wordt je spijsvertering in gang gezet en het zorgt ervoor dat je er energie van krijgt. Als je aan het diëten bent, sla dan absoluut je ontbijt niet over. Neem een verantwoord ontbijt!

4. Eet 3 maaltijden per dag
Eet 3 maaltijden per dag, dat zorgt ervoor dat je voldoende voedingstoffen binnen krijgt die je lichaam nodig heeft. Vermijd tussendoortjes als koekjes. Fruit tussendoor, dat kan. Maar ook fruit bevat suiker, dus neem daar niet te veel van.

5. Eet voldoende groenten en verse ingrediënten
Eet minder aardappelen, rijst en pasta. Dit kan je heel goed vervangen door groenten. Een gewone pasta kun je vervangen door volkoren pasta of courgetten. Bereid zoveel mogelijk met verse ingrediënten. Als toetje is yoghurt een goed alternatief en gezond.

6. Neem voldoende rust
Neem voldoende rust. Vaak wordt dat vergeten. Luister naar je lichaam.
Slaap wat vaker langer uit. Tijdens je slaap bouwt je lichaam spieren op.

7. Thuis sporten
Je kan thuis aan de slag gaan met je eigen lichaamsgewicht als weerstand doormiddel van krachtraining. Doe squats, sit-ups, leg lifts, push ups, noem het maar op om een mooi strak lichaam te krijgen. Zo hoef je de deur niet uit en bespaar je een hoop tijd en geld. Wat je nodig hebt is een oefenbal een oefenmat en wat gewichten. Veel heb je niet nodig. Besteed je iedere dag 10 á 15 minuten, dan zal je zien dat je al een heel eind komt.

Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram
Bookmark the permalink.
0