Lorentea Blog Voordelen van Matcha

VOORDELEN VAN MATCHA

Matcha is een bijzondere thee. Hoewel matcha eigenlijk een typische Japanse drank is, komt het oorspronkelijk uit China. Het wordt beschouwd als de meest gezonde onder de groene theesoorten. Matcha is een poeder dat van de bovenste blaadjes van de Camellia Sinensis theeplanten wordt gemaakt. De blaadjes worden gemalen tot een heldere groene poeder.

Wanneer de blaadjes vroeg worden geplukt, krijgt het thee een aangename zoete smaak. En van de laat geplukte blaadjes een wat kruidige smaak. De schaduw stimuleert een toename van de chlorofyl, waardoor de bladeren veranderen in een donkergroene kleur en de productie van aminozuren wordt verhoogd. Daarom is het zo belangrijk om de blaadjes een aantal weken voor het plukken te beschermen tegen de zon.

In Japan werd het drinken van matcha thee in de 16e eeuw een ware ceremonie. En vandaag de dag wordt matcha thee overal ter wereld gebruikt!

De verbazingwekkende voordeel van matcha:

1. Geeft energie en werkt kalmerend
De unieke amonizuur L-Theanine die in matcha aanwezig is, zorgt voor een kalmerend effect. L-Theanine geeft je een ontspannen gevoel zonder het je versuft en geeft je een energieboost.

2. Verhoogt geheugen en concentratie
De voordelen van matcha thee is de dosis L-Theanine, die verantwoordelijk is voor de productie van dopamine en serotonine. Twee chemische stoffen die je humeur, geheugen en concentratie verbeteren.
L-Theanine kan ook je alpha-hersengolven stimuleren op een manier die je focus en concentratie verhoogt.

3. Ontgift het lichaam
Matcha thee bevat chlorofyl. Deze stof zorgt dat je lichaam ontgift wordt en het bloed meer zuurstof kan opnemen. Schadelijke stoffen worden uit je lichaam verwijderd waardoor je beter in je vel zit.

4. Verhoogt het immuunsysteem
Vanwege het chlorofyl dat matcha thee bevat, helpt het je immuunsysteem opbouwen.
Calcium, kalium, ijzer, eiwitten, vitamine A, B, C en E dragen allemaal bij aan een sterk immuunsysteem.

5. Gewichtsverlies
Groene thee bevat van nature een goede hoeveelheid leptine en EGCG. Doordat matcha fijngemalen is en je lichaam dit volledig opneemt, vind je hier onwijs veel leptine in. Leptine zorgt ervoor dat je langer vet verbrandt en dus sneller zult afvallen.

6. Verkleint het risico op hart- en vaatziekten
Het drinken van groene thee zal je helpen je cholesterol te verbeteren waardoor het risico op hart- en vaatziekten wordt verkleind. Degenen die regelmatig matcha thee drinken zullen een lagere slechte (LDL) cholesterol hebben en een hogere goede cholesterol (HDL) hebben.

7. Diabetes
Matcha zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel minder snel stijgt. Mensen met de ziekte diabetes type 2, doen er goed aan om iedere dag 1 tot 2 kopje matcha thee te drinken. Je spijsvertering wordt verbeterd en je lever zal beter functioneren.

8. Voor een mooie huid
Matcha bevat enorm veel antioxidanten dan gewone groene thee. De vele antioxidanten zorgen weer voor een goede ondersteuning van je huid en gezondheid. Anti inflammatoire werking, helpt tegen ontstekingen van de huid. Het voorkomt huidbeschadiging na blootstelling aan de zon. Het voorkomt huidveroudering.

Ben jij enthousiast geworden van dit groene poeder, start dan vandaag nog. Onze Detox Morning blend bevat matcha om je mind and body een detox te geven!

Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram
Bookmark the permalink.
0