Lorentea blog Black Tea

THEE EN GEZONDHEID, ZWARTE THEE

Thee is na water een van de meeste geliefde dranken wereldwijd! Het drinken van 3 tot 4 koppen thee per dag brengt verschillende gezondheidsvoordelen met zich mee zowel fysiek als mentaal. Thee wordt net als water heel makkelijk opgenomen door het lichaam.

In deze blog gaan we het hebben over zwarte thee.

Zwarte thee
Deze thee wordt gemaakt van de bladeren van de plant Camellia Sinensis en staat bekend om zijn opgerolde vorm en donkere kleur. Deze thee is meer geoxideerd dan de andere theeën. Daarom is de thee sterker en langduriger van smaak en bevat een hogere dosis cafeïne oftewel tannine dan lichter geoxydeerde theesoorten. De thee zit vol met antioxidanten.

Voordelen van zwarte thee:

1. Kan het spijsverteringsstelsel helpen
De tannine in zwarte thee is heilzaam bij maag-en darmproblemen.
Polyfenolen en antimicrobiële eigenschappen van zwarte thee kunnen de darmgezondheid versterken en zorgen voor een gezonde spijsverteringstelsel.

2. Sterke tanden
Zwarte thee bevat vitamine E en catechine. Deze stoffen voorkomen tandbederf, zuuraanvallen, tandplak, en remmen de groei van schadelijke bacteriën af.

3. Verlaagt de bloeddruk
Met slechts 3 koppen zwarte thee per dag kan je bloeddruk verlaagd worden en een kans op een beroerte aanzienlijk verkleind worden.

4. Beschermt de huid
Zwarte thee bestrijdt vrije radicalen in het lichaam en vertraagt de tekenen van veroudering.
Vermindert het risico op schade door zonlicht op de huid.

5. Bevordert het immuunsysteem
Vanwege de hoge tannine bevordert zwarte thee een gezond immuunsysteem, voorkomt negatieve invloed op verkoudheid en virussen.

6. Verbrandt calorieën
De tannine in zwarte thee helpt je calorieën te verbranden. Het geeft je een vol gevoel waardoor je minder snel trek zult krijgen.

7. Vermindert het risico op kanker
De polyfenolen die in zwarte thee te vinden is, blijken een kankerremmende werking te hebben. Vrouwen die dagelijks 2 kopjes zwarte thee drinken, hebben een verlaagde kans op eierstokkanker.

Thee bevat dus verschillende stoffen die positief bijdragen aan onze fysieke, maar ook mentale gezondheid. Wacht niet te lang en start jouw gezonde lifestyle vandaag nog!

Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram
Bookmark the permalink.
0