Lorentea Blog blauwe bosbessen

BLAUWE BOSBESSEN


Blauwe bosbessen, superfood!

De blauwe bosbessen zijn niet alleen lekker maar hebben ook veel geneeskrachtige kwaliteiten. Ze bevatten weinig calorieën maar enorm veel voedingstoffen. Zoals vitamine B1, B2, B3, C en ook hierin vind je betacaroteen.

Geneeskrachtige eigenschappen van blauwe bosbessen:

1. Nachtblindheid
Helpt tegen nachtblindheid, vermoeide, tranende ogen en stoornissen in de bloedsomloop
Dit komt door de eigenschappen van vitamine C.

2. Doorbloedingsstoornissen
Blauwe bosbessen verhogen de weerstand en verbeteren de conditie van de bloedvaten. Hierdoor worden zwakke bloedvaten, zwakke haarvaten, spontane neusbloedingen spataderen, zwaartegevoel en nachtelijke krampen gestabiliseerd. De algehele bloedsomloop wordt verbeterd.

3. Aderverkalking
De antioxidanten in blauwe bosbessen zorgen dat aderverkalking minder kans krijgt.

4. Geheugenverbetering
Blauwe bosbessen zijn rijk aan antioxidanten die voordelen lijken te hebben voor de hersenen. Ze helpen bij het verbeteren van de hersenfunctie en bij het tegengaan van leeftijdsgebonden achteruitgang van de hersenen.

5. Vrije radicalen
Blauwe bosbessen bevatten hoge concentraties antioxidanten. Doordat deze in staat zijn om de zogenaamde vrije radicalen te neutraliseren en af te voeren via de natuurlijke weg is dit een grote hulp voor het immuunsysteem. Vrije radicalen kunnen schade aan cellen veroorzaken. Door blauwe bosbessen te eten krijg je antioxidanten zoals vitamine A en C binnen. Deze stoffen bieden bescherming tegen vrije radicalen en beschermen je cellen.

6. Goede spijsvertering
Daarnaast is de (gedroogde) blauwe bosbes goed voor de spijsvertering.
(Gedroogde) bessen werken samentrekkend op het darmslijmvlies door de looistoffen die het bevat en heeft daarom een positieve werking op het spijsverteringsstelsel en kan diarree bestrijden.

7Diabetes-patiënten
Blauwe bosbessen kunnen door diabetes-patiënten probleemloos gebruikt worden. Wanneer je voldoende vezels binnen krijgt, wordt de bloedsuikergehalte ook lager bij diabetes type 1.
Blauwe bosbessen kunnen de insulinegevoeligheid verbeteren waardoor de kans op diabetes type 2 kleiner kan worden.

8. Schildklier
Vitamine A zorgt voor een goede balans in de werking van de schildklier.

9. Foliumzuur
Blauwe bessen bevatten foliumzuur. Deze stof herstelt het DNA en beschermt tegen de vorming van kankercellen.

Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram
Bookmark the permalink.
0